STF Hotell och Vandrarhem Fjällgården

Välkommen till STF Hotell Fjällgården i Jämtländska Åkersjön!

Vi erbjuder en avkopplande miljö med härliga möjligheter till rekreation, konferenser och naturupplevelser centralt i ett av Sveriges mest genuina fjällparadis med vildmarken precis utanför dörren. Hotellet ligger i sluttningen ner mot Åkersjön med panorama mot fjällen och är mötesplatsen för fjällfolk, fiskare, jägare, vandrare, skidsportsentusiaster, skoterfolk, stugägare och konferensgäster från när och fjärran. Passionen för fjället och dess upplevelser genomsyrar atmosfären och härifrån tar du dig direkt ut till Jämtlands vildmark, omtalade fiskevatten och vackra fjäll. Koppla sedan av med bastu och god mat & dryck innan en skön natts sömn efter en härlig dag i fjälluften.
Självklart så ligger vi på ski in ski out läge för längdspåren samt att ni som vill ta med skotern så har vi bra parkeringar och leder som passerar Fjällgården

Under tiden 1/5 fram till 31/10 Fungerar Fjällgården främst som Vandrarhem där ni bor i hotellrum med egen dusch och toa på rummet, gemensamt kök, mm. det innebär samtidigt att restaurangen och övrig service på Fjällgården är begränsat.

Hotellet har en bred inriktning med allt från kvalitetskonferenser till lägerskolor och var på 70/80 talet känt som idrottshotell. Idag har hotellet ca 50 bäddar i enkelrum, dubbelrum samt familjerum (lgh). Samtliga rum har wc och dusch och med nya trender så har vi än en gång vänt oss mot familjer och träningsgrupper.Du som hundägare behöver inte fundera! Självklart är er fyrbenta familjemedlem välkommen hit till Fjällgården.

Vår genuina pub Höglundarbaren är uppkallad efter Höglundarna, två vägrallare som handgripligen byggde vägen fram till Åkersjön på 1950-talet. Puben har genom sin prägel av fjäll & vildmark blivit Åkersjöns samlingsplats. Här kan du även lyssna till olika trubadurer och coverband och fikabordet står dukat på ”gammelbordet” med hembakta kakor & nymalet kaffe. Tores Björnlya är vårt mysiga wiskeyrum där du kan koppla av och värma dig framför den knastrande brasan i den öppna spisen efter en härlig dag på fjället! Frisk fjälluft och öppen eld är en oslagbar kombination som gör gott i kropp & själ! På hotellet finns även relaxavdelning med öppen spis, bastu och utomhusbubbelbad.

I Fjällgårdens omtyckta Smakriket-certifierade restaurang erbjuder vi olika menyer onsdagar till lördagar efter förbokning, övriga dagar och önskemål efter överenskommelse. Ring och boka bord på 0645-42035 eller 070-6400337. Vi lagar maten från grunden och strävar efter att använda oss av lokala råvaror för att skapa goda smakupplevelser både genom traditionella rätter och samt genom inspiration av det internationella köket. Vi anordnar även Fester & Bröllop för härliga minnen i fjällen – vårt kunniga kök komponerar kompletta festmenyer med alltifrån tilltugg till bröllopstårtor efter dina önskemål!

På fredagar har vi Drop In i restaurangen mellan 17-21 med ”All You Can Eat” inkl. sallad och tillbehör för 100.- då vi dukar upp två bufféer, dels vår Pizzabuffé med hembakade pizzabottnar & olika fyllningar samt Kökets Val! I Höglundarbaren finns Våffelbruket med nybakade våfflor och Gammelbordet med hembakt fika & nymalet kaffe torsdagar till lördagar 11-17, vi serverar även Höglundarbarens pubmeny dessa dagar fram till 21.00

För Hotell & Konferensgäster serverar vi frukostbuffé, lunch och konferensmenyer, läs mer på vår webbsida under Konferensfliken för aktuell meny.

I vår reception finns kiosk med apotek, hjärtstartare mm. I området finns även servicebutik, bensinpump och byns vackra kapell.

Vid stranden intill vår andra anläggning SCR Åkersjöstrand Camping finns badplats med bastu, grillstuga samt marina med fiskrök där du kan anrätta dagens fångst av röding och öring. Vi har uthyrning av båtar, kajaker samt försäljning av fiskekort.

Hyr hela eller del av anläggningen är en möjlighet för föreningar, kompisgäng eller företagsgruppen som vill vara lite för sig själv. Alla kombinationer går att lösa. Anläggningen hyrs ut med personal och skötsel som vanligt men kunden disponerar allt själv . Går att kombinera med skotrar eller professionella skidinstruktörer ute efter spåren.

Ta direktkontakt med Bokningen så hjälper vi er till en attraktiv lösning.

Boka via webben: Vi finns via bokningslänk via Svenska turistföreningen.

Boka direkt via vår online-tjänst eller slå oss en signal på tel 0645-42035 / mobil 070-6400337 eller maila på info@akersjon.com