Strandpaviljongen Vandrarhem

© Pernilla Öberg

STF Strandpaviljongen Vandrarhem ligger invid Åkersjöns vackra strand med panorama mot fjällen. Vandrarhemmet är toppmodernt med 34 bäddar i sköna sängar med tv på varje rum, varav 5 är dubbelrum och 8 st är familjerum. Det finns 4 WC varav 1 är handikappanpassat med dusch. Gemensamma utrymmen som härligt kök för självhushåll, torkrum, bastu, duschrum både för henne & honom och vedeldad badtunna på terassen. Ett perfekt boende för familjen, sällskapet eller små & stora grupper inom företag/föreningsliv och för den minnesvärda festen eller bröllopet. Boka enstaka bäddar eller hyr hela anläggningen.

På gångavstånd ligger vårt hotell Fjällgården som är mötesplatsen för fjällfolk, fiskare, jägare, vandrare, skidsportsentusiaster, skoterfolk, stugägare och konferensgäster från när och fjärran. I hotellets omtyckta Smakrike-certifierade restaurang erbjuder vi frukostbuffé, lunch och á la carte eller specialmenyer. Välkommen också att beställa mat & pizza för avhämtning. Fjällgården har utbildats och anslutits som utvald restaurang i Smakriket Jämtland. Detta innebär att vi erbjuder välsmakande mat tillagad på lokala råvaror av högsta kvalitet. Vi anordnar fester och bröllop för härliga minnen i fjällen och vårt kunniga kök komponerar kompletta menyer med alltifrån tilltugg till bröllopstårtor efter dina önskemål!

Fjällgårdens genuina pub Höglundarbaren är uppkallad efter Höglundarna, två vägrallare som handgripligen byggde vägen fram till Åkersjön på 1950-talet. Puben har genom sin prägel av fjäll & vildmark blivit Åkersjöns samlingsplats. Här kan du även lyssna till olika trubadurer och coverband och fikabordet står dukat på ”gammelbordet” med hembakta kakor & nymalet kaffe. Tores Björnlya är vårt mysiga whiskeyrum där du kan koppla av och värma dig framför den knastrande brasan i den öppna spisen efter en härlig dag på fjället! Frisk fjälluft och öppen eld är en oslagbar kombination som gör gott i kropp & själ! På hotellet finns även relaxavdelning med öppen spis, bastu och utomhusjacuzzi.

I hotellreceptionen finns kiosk med mindre apotek, hjärtstartare mm. I området finns även servicebutik, bensinpump och byns vackra kapell. Intill Strandpaviljongen ligger vår SCR-camping, Åkersjöstrand Camping där du har tillgång till badplats med bastu & grillstuga samt marina med fiskrök där du kan anrätta dagens fångst av röding och öring. Vi har uthyrning av båtar och försäljning av fiskekort. Här ligger även vår golfrange där du vid barmark kan koppla av med att slå några hinkar i utsikten mot fjällen.

Hyr hela anläggningen är en möjlighet för föreningar, kompisgäng eller företagsgruppen som vill vara lite för sig själv. Alla kombinationer går att lösa. Anläggningen hyrs ut med utrustning och skötsel som vanligt men kunden disponerar allt själv . Går att kombinera med skotrar eller proffsionella skidinstruktörer ute efter spåren, eller varför inte kombinera med något annat som vi kan erbjuda.

Ta direktkontakt med Bokningen så hjälper vi er till en attraktiv lösning.

Boka via webben: Vi finns via bokningslänk via Svenska turistföreningen.

Boka online – sök datum & pris via vårt bokningssystem eller slå oss en signal på tel 0645-42035 / mobil 070-6400337